Kajsa Juslin | Fotograf

 

portfolio
film
publicerat

projekt
rakas äiti | kära mor
stunder i Berlin
att slippa rullstol

bröllop

information/kontakt
blogg

 

 

photo

index
caption

rakas äiti / kära mor

"Varma hälsningar härifrån till er. Här går det bra framåt. Hur mår ni där. Här mår dock vi bra och jag är hos en god familj, här i familjen finns två barn men de är redan större än jag en är pojke och den andra en flicka. Varje dag får jag alltid äpple och apelsin. Jag vet inget om Sirkka. Men hon var åtminstone med mig hela resan men då hon var på tågresan då vi började flyttas till personliga platser lämnade hon tåget före mig så att jag inte hittade. Men var inte ledsen för detta för vi är på bra platser.
Hälsn. Lasse "

Året var 1942. Åttaåriga Lasse vinkade adjö till sin mor för att tillsammans med sin lillasyster resa den långa vägen med båten. De skulle bort från kriget i Finland. De skulle till Sverige över våren och sommaren för att få den mat och trygghet som de saknade i Finland. Framme i Sverige kom de sedan ifrån varandra. Lasse hamnade i en fosterfamilj med nya syskon på den svenska östkusten.

Våren blev snart till sommar, sommaren blev till höst. Åren gick. Den enda kontakten som han hade med sin mor var breven som skickades över havet. De brev som idag ligger i en kartong i en låda i hans hem. Lasse är min pappa. Jag vill nu berätta hans berättelse.

 

<< >>

 

 

__________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Kajsa Juslin © 2012 - All rights reserved.

Phone: +4673-9295787
E-Mail: fotograf@kajsajuslin.com

godkänd för f-skatt